Home

Dag! Ik ben Hanneke Jongeling. Op deze site schrijf ik stukjes en gedichtjes.

Als kind was ik geïntrigeerd door letters. Wonderlijke tekens die je kon leren uitspreken en aan elkaar voegen tot woorden. Taal waardoor je kon praten met anderen. Ook op papier. Mijn moeder las voor, mijn vader vertelde verhaaltjes. Op mijn vijfde kon ik lezen en schrijven.

Ik las alle kinderboeken die ik te pakken kon krijgen. W.G. van der Hulst was favoriet in ons gezin. Ook ontdekte ik de kunst van het brieven schrijven. En in de puberteit waren daar mijn dagboeken, die ik als jong volwassene weer verscheurde.

Daarna ontstonden nieuwe dagboeken. Soms lees ik er een stukje in en verbaas me. Om wat is veranderd en om wat hetzelfde is gebleven. Hoe ik zelf ben veranderd en toch dezelfde gebleven.

Tijdens mijn studie aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen (afgerond 2010) ontdekte ik het helende aspect van schrijven over je leven. In 2013 behaalde ik het certificaat Methodisch Autobiografisch Schrijven, volgens de methode van Willemijn Soer. Creatief schrijven leerde ik van Christine de Vries e.a.

Vanaf het najaar van 2013 hou ik mij – als begeleider en voor mezelf – bezig met autobiografisch en creatief schrijven. Iedere tweede woensdagochtend van de maand is er Schrijfkring in Ermelo. Wil je een keer komen schrijven, klik dan hier voor meer informatie.